Rosberg nezaustavljiv u Rusiji, vezao četvrtu pobjedu

Pobjednik VN Rusije

Rosberg nezaustavljiv u Rusiji, vezao četvrtu pobjedu

E. Škorić

Nico Rosberg slavio je u Velikoj nagradi Rusije i tako je pokazao da je bez konkurencije.

Odvežene su  tek četiri utrke Formule 1, ali Rosberg je na dobrom putu da osvoji titulu.

On je za sat, 32 minute i 41 sekundu završio današnju trku VN Rusije, a iza sebe je ostavio svog klupskog kolegu Lewisa Hamiltona.

Hamilton je startao sa osme pozicije, no iskoristio je incident na početku utrke, pa se probuo u vrh. 

Treći je bio Kimi Raikkonnen iz Ferrarija sa 31.9 sekundi zaostatka. Inače, Rosberg je prvi vozač koji je vezao četiri pobjede na startu sezone. 

Rosberg je uvećao prednost nad Hamiltonom u generalnom plasmanu i sada ima tačno 100 bodova, dok je Hamilton u zaostatku 43 boda. Raikkonen ima 43 boda.

Zanimljivo da je današnju trku posmatrao i predsjednik Rusije Vladimir Putin, a naredna vožnja Formule 1 održat će se u Kataloniji 15. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi