Rosberg: Ovo je poseban dan za mene

Mercedes slavi prvi put nakon 1954. godine

Rosberg: Ovo je poseban dan za mene

Nico Rosberg je danas na stazi Hockhenheim napravio nešto što su domaći navijači čekali dugo vremena. Navijači i Mercedes koji je posljednji put slavio na ovoj stazi 1954.godine. 

Tada se VN Njemačke vozila na stazi Nürburgring, Juan Manuel Fangio je kao vozač Mercedesa za 22 kruga potrošio više od 3 sata (3:45:45.8). Ukupno je Mercedes na svom terenu slavio devet puta, prvi još tamo 1926. godine.

" Ovo je fantastično, nevjerovatan je osjećaj pobjediti na svom, domaćem  terenu. Ovo je svakako poseban dan za mene, večeras ćemo ovu pobjedu proslaviti, ali se vrlo brzo okrećemo narednoj utrci, VN Mađarske naredne nedelje. Hvala ljudima u ekipi koji su sjajno pripremili bolid i vjerujem da nas i u Mađarskoj čeka velika borba. Posebna zahvalnost navijačima i velikoj podršci tokom cijelog vikenda " rekao je sedme pobjede u karijeri Nico Rosberg. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.