Rossi nezadovoljan učinkom

Valentino Rossi: Naš trenutni potencijal je sedma pozicija

Rossi nezadovoljan učinkom

Valentino Rossi je na Motegiu zauzeo sedmu poziciju i to je bilo najbolje što je mogao učiniti sa Ducatijem.

Italijan se i dalje bori sa prednjim krajem prilikom ubrzavanja na izlasku iz krivina i to je ono što već odavno muči Ducati.

 

" Mislim da smo napravili najbolje što smo mogli tokom cijelog vikenda. Naporno sam radio i imao sam dobro podešen motor za danas. Nažalost, ovo je naš trenutni potencijal i naš ritam i dalje nije kao kod ostalih, posebno u prvim krugovima.

 

" Dao sam svoj maksimum tokom cijele utrke, pokašavao sam uhvatiti Stefana Bradla i prišao sam blizu,ali tek pri kraju.

 

" Puno je toga na čemu se još moramo dokazati. Gubimo puno na ubrzanju, ne uspijevamo iskoristiti u potpunosti snagu motora zbog toga što se prednja guma vrti prebrzo, posebno na izlasku iz sporijih krivina", dodao je Rossi.

 

" Svakako ćemo se nastaviti truditi sve do kraja i vidjećemo kako će se sve završiti."

 

Na kraju utrke je vozač Ducatija završio 10 sekundi ispred svog timskog kolege, Haydena, dok mu je Stefan Bradl pobjegao za 1.5 sekundi. Sve ovo opravdava Rossijevo nezadovoljstvo zbog motora. Kao što je poznato, od iduće sezone će Rossi voziti za Yamahu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.