Slavlje Sebastiana Loeba

Reli Australije

Slavlje Sebastiana Loeba

Vozač Citroena Francuz Sebastien Loeb trijumfovao je na Reliju Australije, desetom takmičenju u ovogodišnjem Svjetskom reli prvenstvu (WRC).

Petostruki svjetski prvak je došao do šeste pobjede u sezoni i tako smanjio zaostatak u generalnom plasmanu na samo jedan bod u odnosu na vodećeg Mikku Hirvonena (Ford), koji je u Australiji zauzeo drugo mesto.

Treće mjesto pripalo je Daniju Sordou (Citroen).

U generalnom plasmanu poslije deset od ukupno 12 relija vodi Hirvonen sa 76 bodova, jednim više od Loeba, dok je treći Sordo sa 50. U konkurenciji konstruktora prvi je Citroen sa 135 bodova, ispred Forda, čiji su vozači sakupili 117.

Naredni na programu je Reli Španije, koji se vozi od 2. do 4. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.