Spektakularan trening za Pedrosu

Vozač Honde ispred svih

Spektakularan trening za Pedrosu

Prvi put u suhim uvjetima na stazi u San Marinu, Dani Pedrosa je ostvario pole position na kvalifikacionom treningu za sutrašnju utrku. 

Yamahin vozač, Jorge Lorenzo, zauzeo je drugu poziciju, njegov zaostatak za vodećim bio je manji od dvije stotinke.

Cal Crutchlow sa Yamahom bio je treći iako je do nekoliko zadnjih minuta imao pole position. Četvro mjesto otišlo je Stefanu Bredlu, koji je sa svojom Hondom imao još jedan odličan nastup.


Odmah do njega u sutrašnjoj utrci biće Alvaro Bautista, on je imao dobar performans u domaćoj utrci za njegov San Carlo Honda Gresini tim. U svom najboljem kvalifikacionom treningu do sad, Valentino Rossi će startati iz drugog reda zauzevši šesto mjesto. 

Andrea Dovizioso je prvi u trećem redu ispred Yamahinog Bena Spiesa. Zadnje dvije pozicije među prvih deset zauzeli su Jonathan Rea i Nicky Hayden koji je bez obzira na ozljedu desne ruke nastojao ostaviti dobar dojam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.