Sve je spremno i za Moto2 utrku

Marquezov sedmi pole position

Sve je spremno i za Moto2 utrku

Mark Marquez je imao prolazno vrijeme od 1.38’242 i uzeo je svoj sedmi pole position u ovoj sezoni, dok je Pol Espargaro na kraju uspio ostvariti drugo vrijeme bez obzira što je u jednom dijelu treninga imao izlet van staze.

Scott Redding koji je konstantno bio brz tokom treninga na kraju je uzeo treće vrijeme kvalifikacija.

Pozitivno iznenađenje na četvrtom mjestu je Takaaki Nakagami, Japanac je uložio ogroman trud da bi se našao ispred miljenika lokalne publike, Andrea Iannonea.

Kompletirajući drugi red, tu je Tom Luthi koji je uspio zadržati svoj tempo nakon što se pojavilo sunce i nagovijestilo dobre uvjete ostatak vikenda.

Esteve Rabat je sa svojim Kalexom na sedmom mjestu, svo vrijeme je bio u sjeni Marqueza.

Još jedno iznenađenje je i Ratthapark Wilairot u svom izletu među prvih 10, našao se na osmoj poziciji.

Deveti i deseti bili su, Reddingov timski kolega Mika Kallio, te vozač Tech 3 tima, Bradley Smith.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.