Toto Wolff priznao pogrešku

Ekipa pogriješila na štetu Hamiltona

Toto Wolff priznao pogrešku

Lewis Hamilton je od početka utrke vladao stazom u Monte Carlu. U trenutku nesreće Maxa Verstappena je imao prednost od 20 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Nicu Rosberga.

Kada se pojavio safety car na stazi Hamilton je pozvan u boks, po svježe gume, nakon čega je vodstvo preuzeo Rosberg koji je ostao na dva odlaska u boks.  Nakon utrke, Toto Wolff je priznao pogrešku.

" Priznajem, naša pogreška je stajala skupo Hamiltona, koštala ga je pobjede. U tom trenutku smo mislili da je razmak nešto drugačiji nego što je bio u stvarnosti. Uskoro smo dobili poruku od Lewisa koji je rekao kako pada temperatura guma i kako više nema gripa. Bila je to kriva procijena, jako mi je žao. Ništa se više ne može napraviti osim što se mogu javno izvinuti Lewisu " pojasnio je šef Mercedesa Toto Wolff nakon utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.