U McLarenu još nisu odlučili između Magnussena i Buttona

Odluka prolongirana do daljnjeg

U McLarenu još nisu odlučili između Magnussena i Buttona

Teme:

McLaren još uvijek nije odlučio ko će to biti drugi vozač ekipe uz Fernanda Alonsa. Odluka je trebala biti donešena još u četvrtak ali je prolongirana.

Uprava McLarena jeste raspravljala o drugom vozaču za 2015.godinu, ali odluka nije donešena, tačnije prolongirana na neodređeno vrijeme, što je možemo napisati i presedan u svijetu Formule 1.
Prolongiranje odluke je ustvari usko povezano sa vodstvom ekipe.

Jer očito je da Ron Dennis ima svog favorita, ljudi upravi drugog. Zato Dennis nastoji pod svaku cijenu otkupiti dionice Mansoura Ojjeha (25%) i Mumtalakata (50%) kako bi u potpunosti preuzeo vlasništvo. Zato odluka i jeste prolongirana do daljnjeg s obzirom da Ron teško u kratkom roku može pronaći potrebna sredstva za otkup dionioca.

Ono što bi njemu ali i upravi moglo olakšati posao izbora jeste eventualni odlazak Jensona Buttona u World Endurance Championship. Britanac još uvijek
čeka, ali bi vrlo lako mogao izgubiti strpljenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.