Vettel: Hamilton je bio brži, to nije tajna

Nijemac nakon trke

Vettel: Hamilton je bio brži, to nije tajna

Njemački vozač u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel izgubio je gotovo sve šanse da se domogne titule ove sezone. 

Vettel je na posljednjoj trci za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država doživio novi poraz od Hamiltona i jasno je da će Britanac osvojiti novu titulu šampiona svijeta. 

Vettel je nakon trke rekao da je Hamilton jednostavno bio brži. 

"Na samom startu je izgledalo dobro jer sam poveo. Ipak, kasnije je on preuzeo vodstvo i jednostavno je bio brži, a to nije nikakva tajna. Ne znam šta drugo da kažem. Većinu trke bili smo na ničijoj zemlji i svakako da to nije rezultat koji smo željeli", rekao je Vettel pa nastavio: 

"Opet kažem, bili su brži i to je svima jasno. Vrlo rijetko strategija može nešto da promijeni, većinom pobijedi onaj ko je brži. Nama samo ostaje da radimo i da vidimo zašto su toliko brži", rekao je Vettel.

Podsjetimo, naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u Meksiku, a nakon toga su ostale još dvije trke do kraja sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti