Vettelu pole position u Montrealu

Svjetski prvak je bio dominantan

Vettelu pole position u Montrealu

M. Maksimović

Sebastian Vettel je ostvario svoj 32. pole position u karijeri. Aktuelni svjetski prvak je odradio odlične kvalifikacije za VN Kanade te je jedini odvozio krug ispod 1:14.

Vettel je do pole positiona došao sa 1:13.784, dok je drugoplasirani Lewis Hamilton krug odradio za 1:14.087. Što se tiče Vettela, on je već sredinom trećeg dijela kvalifikacija spustio krug ispod 1:14, tačnije išao je 1:13.905. Tako je svjetski prvak pokazao da nije problema sa promjenama na bolidu koje je Red Bull morao napraviti prije dolaska u Kanadu.

Hamilton je zaostao dvije desetinke, dok je dobar posao napravio Alonso sa Ferrarijem. Pobjednik Monte Carla, Mark Webber je završio kao četvrti. Dio vozača je koristio mekanu, dio super mekanu komponentu. To su prije svega bili Hamilton, Button odnosno Paul di Resta koji je na kraju završio na vrlo dobrom osmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.