Aćimović odbio Srbiju, Karačić ga zaboravio

Kod selektora mlade reprezentacije na spisku

Aćimović odbio Srbiju, Karačić ga zaboravio

A. Beganović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru priprema za Elitni krug kvalifikacija odigrala je dva prijateljska susreta sa Albanijom, a uskoro će snage odmjeriti i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Naši mladi fudbaleri upisali su dvije pobjede u duelima sa Albanijom, no iako ovi rezultati ohrabruju, zabrinjava što se na spisku selektora Tonija Karačića nije našao talentovani fudbaler Zrinjskog Miloš Aćimović, koji je bio predvodnik fudbalere ove generacije u kadetskoj selekciji.

Aćimović je zabrovaljen od strane Karačića i svakako da selektor ima pravo na svoj izbor, a o njegovoj ispravnosti sudit će rezultati. Međutim, Aćimović nije zaboravljen od reprezentacije Srbije, čija juniorska selekcija za razliku od naše, redovne učestvuje na završnim turnirima Evropskog prvenstva, a prije dvije godine Srbija je bila i Evropski prvak.

Iz Fudbalskog saveza Srbije s velikom pažnjom prate razvoj nekadašnjeg kapitena kadetske selekcije Bosne i Hercegovine, kojeg svim silama žele privoljeti da postane član njihove selekcije. Međutim, izgleda da Karačić za to ne mari previše i da ćemo se na kraju po našem starom običaju ponovo hvatati za glavu ukoliko izgubimo, bez ikakve sumnje, ovog telentiranog fudbalera.

Da stvar bude nelogičnija, selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović je prije nekih mjesec dana u svojoj prvoj akciji računao na usluge mladog fudbalera Zrinjskog. Dobar je za mladu, a loš za juniorsku selekciju ili je pak nešto drugo u pitanju?

"Ovo najviše odgovara reprezentaciji Srbije, koja je uručila pozive Aćimoviću za naredna dva susreta sa Švicarskom. Miloš je prije par mjeseci boravio u Wolfsburgu gdje je zadovoljio ukuse stručnog štaba, no zbog problema sa papirologijom nije ostao u Njemačkoj. Nakon toga su iz Zrinjskog poslali ponudu na adresu Leotara i Miloš je potpisao sa ovim klubom. Nisam učestvovao u tom transferu, no nisam htio da budem prepreka pri ostvarivanju istog. Ponavljam, svako neka radi svoj posao, no ovakav razvoj događaja najviše odgovara Srbiji", za SportSport.ba je istakao Admir Vladavić, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, a danas zastupnik mladog fudbalera Zrinjskog.

"Ponovo sam dobio poziv iz Srbije, ali neću se odazvati selektoru jer bi me opet nazivali izdajicom kao prvi put kada sam se odazvao pozivu. Nikada ne mogu zaboraviti stvari koje su uradili ljudi iz Fudbalskog saveza BiH kada sam ostao bez oca. Prvi put sam prihvatio poziv Srbije samo zbog toga što me niko iz našeg nacionalnog tima nije zvao. Želio sam se dokazati i to sam uspio pošto sam na utakmici Srbija - Rumunija postigao tri gola", ističe Aćimović.

"Ponovo su me zvali iz Srbije, ali nisam se odazvao na njihov poziv. Da li sam opet izdajica? Niko se neće upitati zbog čega za mene nema mjesta u reprezentaciji zemlje u kojoj sam rođen i za koju svim srcem želim igrati", dodao je Aćimović.

Aćimović je sasvim sigurno veliki talenat, koji već polako kuca i na vrata prvog tima aktuelnog prvaka naše zemlje i bila bi velika šteta ukoliko bi trenutnu situaciju iskoristila Srbija i pod svoju zastavu odvela ovog mladog fudbalera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.