Azmir Husić suspendovan na godinu dana!

Disciplniska komisija NS Federacije BiH suspendovala Husića

Azmir Husić suspendovan na godinu dana!

A. Beganović

Čelni čovjek FK Sloboda, te FK Sloga Simin Han, Azmir Husić, žestoko je kažnjen od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Pred početak novee sezone bosanskohercegovačku sportsku javnost uzdrmala je sramna odluka Nogometnog saveza Federacije BiH da FK Sloga Simin Han zabrani učešće u Prvoj ligi FBiH, iako su fudbaleri ovog kluba osvojili titulu prvaka Druge lige Sjever.

Nezadovoljni odlukom Fudbalskog saveza Federacije BiH iz FK Sloga Simin Han su organizovali proteste pred zgradim FS FBiH na kojima su bili prisutni čelnici ovog kluba, fudbaleri, kao i članovi omladinskih selekcija i njihovi roditelji.

Međutim, njihovi protesti su bili uzaludni, odnosno FS FBiH je pozivajući se na odluku donešenu nekoliko dana prije početka prošle sezone s kojom nisu upoznali NS TK-a, a samim tim ni klubove iz ovog Saveza, odlučio zabraniti FK Sloga Simin Han da se takmiči u Prvoj ligi.

Iz Sloge su najavili žalbu i CAS-u, a ova priča dobila je i svoj nastavak, odnosno iz Nogometnog saveza Federacije BiH su odlučili suspendovati Husića, te su tako poslali poruku o svojoj nedodirljivosti.

"Azmir Husić, predsjednik FK „Sloga“ Simin Han zbog prekršaja iz člana 52. i 54. a u vezi sa članom 40. i članom 7. DP NS/FS BiH počinjenog na sjednici izvršnog odbora NS FBiH 03.07.2015. godine u Sarajevu, kažnjava se zabranom vršenja svih funkcija u nogometu u trajanju od jedne godine, računajući od 10.09.2015. godine.

Imenovani shodno članu 28. DP NS/FS BiH ne može obavljati nikakvu funkciju u bilo kojem organu kluba ili tijelima saveza, na utakmici i dr. niti zastupati klub ili savez, odnosno njegova tijela u bilo kojoj funkciji za sve vrijeme trajanja kazne", navodi se u odluci Disciplinske komisije FS FBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SportSport.ba kontaktirao je Husića koji je razočaran ovakvim razvojem događaja.

"U Sarajevu se kuha čorba. Ne znam ni sam šta da vam kažem. Poslali su jasnu poruku, ali neću odustati. Nisam odustao ni kada sam kao dijete uzeo pušku i borio se protiv agresora na našu zemlju, pa tako neću ni sada. Izgleda  da mnogima ne odgovaraju ljudi koji žele dobro bh. sportu i svim silama se trude da nam to i pokažu. Vidjet ćemo, uložit ćemo žalbu, iako nisam optimističan jer kadija te tuži, kadija ti sudi", izjavio je Husić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.