Bašiću se odazvalo 25 nogometaša, Papaz prvo pojačanje

Metalleghe BSI počeo pripreme

Bašiću se odazvalo 25 nogometaša, Papaz prvo pojačanje

D. Kurbegović

Nogometaši ekipe Metalleghe iz Jajca započeli su sa pripremama pred nastavak sezone u Prvoj ligi FBiH u kojoj imaju velike ambicije.

Šefu stručnog štaba Nerminu Bašiću na prozivci se odazvali 25 nogometaša, a među njima i jedno novo lice, riječ je o stoperu Predragu Papazu koji je nastupao za Slaviju, a ekipi je priključeno i šest juniora.

Nakon dvomjesečne stanke stručni štab i igrači kreću u druge prvoligaške pripreme. Cilj je da se napravi napredak u odnosu na proteklu polusezonu, što je na prozivci istakao i Nermin Bašić.

"Red , rad i disciplina je naš moto . Rezultati su pokazali da smo na dobrom putu i nema nikakvih prepreka da u nastavku ne pokažemo još bolju igru. Vjerujem u vas, vjerujem u vaše mogućnosti i siguran sam ako ostvarimo predviđeno, da ćemo igrati još bolji i efikasniji nogomet, imamo kvalitet i igrače koji se mogu upustiti u borbu za ulazak u Premijer ligu", naglasio je Bašić.

Dio priprema NK Metalleghe BSI će obaviti u Jajcu - na Mračaju i u dvorani a dio vjerovatno na Jadranu. Već u petak su pred nogometašima ljekarski pregledi i testiranja a od subote kreću treninzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.