Beganović: Mladost je pod pritiskom, idemo na pobjedu

Čelik gostuje u Kaknju

Beganović: Mladost je pod pritiskom, idemo na pobjedu

D. Kurbegović

Jedna od najinteresantnijih utakmica 15. kola Premijer lige sutra će biti odigrana u Doboju kod Kaknja u kojoj će se na renoviranom stadionu sastati Mladost i Čelik.

Zenički klub je u ovom prigradskom naselju gostovao redovno u prošlosti, pripremajući se za prvenstvene utakmice, a sutra će prvi put protiv Mladosti igrati za prvenstvene bodove. 

Ovaj susret od posebnog značaja će biti za trenera crno-crvenih Elvedina Beganovića, koji je imao priliku voditi Mladost dok se takmičila u Prvoj ligi BiH. Uoči utakmice najavio je da vjeruje u pozitivan rezultat. 

"Znamo protiv koga igramo, Mladost je odlična ekipa, koja raste organizaciono i igrački svakim danom, znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i spremni smo za sutrašnju utakmicu. Znamo da oni imaju veliki motiv, ali pritisak je na njima jer imaju tri boda manje od Čelika. Mi ćemo naravno kao u svakoj utakmici ići na pobjedu, a osim Harisa Heće koji ima žute kartone svi igrači su u konkurenciji za ekipu", ističe Beganović.

Čelik se okrenuo Premijer ligi nakon ispadanja iz Kupa od tuzlanske Slobode.

"Pokazali smo u srijedu protiv Slobode kvalitet, nesretno smo eliminisani, te smo sada u potpunosti okrenuti ka prvenstvu. Iskreno želim da Mladost ostane u Premijer ligi, a mi ćemo sutra nadam se uz veliku podršku navijača pokušati ostvariti povoljan rezultat. Njihove glavne poluge su bivši igrači Čelika, dobro smo ih skautirali i vjerujem da ćemo sutra pokazati svoj kvalitet na terenu", kazao je Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Čolić, Jusić, Kojić, Bureković, Pezer, Bajraktarević, Dedić, Popović, Selimović i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.