Čelik na Bilinom polju dočekuje Rudar

Beganović: Oslabljeni smo, ali idemo na novu pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će ponovo biti domaćini, ovoga puta ekipi Rudara iz Prijedora. Izabranici Borisa Pavića nakon remija protiv Zrinjskog u Mostaru, te pobjede u srijedu nad Širokim na Bilinom polju žele nastaviti s dobrim rezultatima, koji bi ih održali u samom vrhu tabele.

Čelik je nakon sedam kola na trećoj poziciji s 12 osvojenih bodova, a eventualnom pobjedom nad Rudarom učvrstili bi poziciju u gornjem dijelu tabele. Takvog razmišljanja su i trener Elvedin Beganović i defanzivac Zlatko Kazazić, koji su se danas u prostorijama kluba obratili medijima u najavi naredne utakmice.

"Pobjeda protiv Širokog Brijega je izuzetno značajna za nas, oni su poslije i smijenili trenera, tako da smo mi zadovoljni što smo u sudaru protiv jednog od kandidata za titulu osvojili tri boda. Naredna utakmica za nas je od izuzetnog značaja, razmišljanja smo da je ovo za nas možda i najbitnija utakmica u prvoj sezoni gledajući trenutno stanje oko rezultata i forme ekipe. Ne smijemo dozvoliti kikseve kući, mi smo favoriti kada igramo na domaćem terenu, te ako igrači potvrde pristup kao protiv Zrinjskog i Širokog, onda pobjeda neće doći u pitanje", nada se Beganović.

Biće dosta izostanaka povrijeđenih i kartoniranih igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Emir Jusić i Vernes Selimović su upitni za utakmicu protiv Rudara, dok su treći žuti karton protiv Širokog dobili Anel Dedić, Semir Bajraktarević i Dženan Bureković. Imamo dosta problema oko sastava, ali nadam se da će oni koji dobiju priliku za igru opravdati povjerenje, te da ćemo savladati veoma neugodnu ekipu Rudara, čiji je trener Boris Gavran nekadašnji igrač i trener Čelika, koji dobro poznaje našu ekipu. Uz ozbiljan pristup od prve do posljednje minute, nadamo se nastavku uspješnih rezultata kluba u ovoj sezoni", kazao je Beganović.

Vjerovatni sastav: Adilović, Čolić, Kazazić, Kojić, Popović, Pezer, Hećo, Grahovac, Salčinović, Selimović (Bučan) i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti