Bekrić: Siguran sam da ću navijačima donijeti mnogo radosti

Prvotimac Željezničara za SportSport.ba

Bekrić: Siguran sam da ću navijačima donijeti mnogo radosti

Samir Mlaćo

Iako su mu 32 godine, Samir Bekrić sjajno podnosi sve zadatke koje njemu i njegovim saigračima na pripremama na Kupresu zadaje šef stručnog štaba Miloš Kostić. 

Kostić je svjestan da će tokom cijele sezone biti mu potrebna fizička veoma spremna ekipa, a popularnom Tucetu za sada prijaju treninzi što smo se mogli i sami uvjeriti.

Od Bekrića koji je uoči početka priprema imao ponudu da karijeru nastavi u Kini, navijači očekuju mnogo, jer vrlo dobro poznaju njegove igračke kvalitete.

"Što se tiče atmosfere vidite i sami da je odlična. Svi momci rade profesionalno svoje zadatke tako da nemam riječi. Sve je super, sve je za deset. Novi trener uvijek ima nešto novo i radimo jako dobro. Ono što je najbitnije svi igrači su zdravi, dobro podnose pripreme i ja se nadam se će to biti uspješno", priča Bekrić za SportSport.ba.

Vjeruje da će se ekipa do početka sezone uigrati i zaigrati kako to želi i armija navijača.

"Dosta igrača je otišlo, dosta je i novih i ja se nadam da će se sve uklopiti. Imamo dosta vremena, na Kupresu imamo sjajne uslove a zatim idemo u Sloveniju. Onda idemo u Sarajevo 5-6 dana pred utakmicu i ja vjerujem  da ćemo pokazati pravo lice", ističe vezista Plavih sa Grbavice.

Iskusni Bekrić svjestan je da navijači od njega očekuju dobre partije, a on vjeruje da ih neće razočarati, čak naprotiv.

"Što se tiče navijača, ja sam siguran da ću im donijeti mnogo radosti. Spremam se jako dobro, treniram, a  radio sam i individualno", optimista je Željin vezista.

Liga 12 će prema svemu sudeći donijeti veoma kvalitetniji i zanimljiviji nogomet u najjačem rangu bh.fudbala, a istog mišljenja je i naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Liga 12 će biti sjajna i drago mi je što će biti mnogo više derbija i jakih utakmica. To je dobro za nas igrače, ali i navijače i siguran sam da će oni uživati. I ja sam više bio za taj sistem  Lige za prvaka i Lige za opstanak. Nadam se da će biti više tih derbija, te da će se izdvojiti najboljih  šest ekipa i će biti jako zanimljivo", dodao je Samir Bekrić na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti