Berberović: Uz navijače sam, derbi je upropašten
Foto: EPA

Bivši fudbaler Sarajeva

Berberović: Uz navijače sam, derbi je upropašten

Sutrašnji 110. sarajevski derbi bit će specifičan po tome što na njemu neće prisustvovati navijači FK Sarajevo. 

Nakon što iz FK Željezničar nisu odobrili da Horde zla dobiju 1.500 ulaznica za meč na Grbavici, uslijedio je bojkot iz ove navijačke grupe i u subotu od 19:30 sati ćemo svjedočiti 'utakmici svih utakmica' bez pravog spektakla. 

To će svakako biti otežavajuća okolnost za FK Sarajevo, ukoliko se uzme u obzir koliko podrška znači u takvoj utakmici, a preći preko činjenice da je na taj način upropašten veliki događaj nije mogao ni bivši fudbaler ovog kluba Džemal Berberović.

"Navijači imaju pravo na bojkot nakon odluke kakvu su donijeli čelnici Željezničara. To je jedna velika sramota za derbi, faktički je upropašten ovakav jedan događaj", kazao je Berberović na početku razgovora za SportSport.ba, te se osvrnuo na utakmicu. 

"Trenutno je takva situacija da ovaj derbi može i odlučiti o tituli prvaka BiH. Bit će utakmica veoma teška i zahtjevna za obje ekipe, a to što Sarajevo neće imati podršku navijača, sigurno će biti veliki hendikep." 

Berberović ističe da u derbiju nema favorita.  

"Bilo je utakmica kada su jedni bili jaki, a drugi slabi, pa na kraju su se dešavala iznenađenja. U derbiju jednostavno ne možete reći ko je favorit. Ja kao veliki navijač Sarajeva se, naravno, nadam da će moj klub pobijediti."

Odlučiti derbi bi, prema Berberovićevom mišljenju, mogla najmanja sitnica.

"U derbi utakmicama naboj je poseban. Određenih mana imaju i jedni i drugi, a odlučiti može najmanja sitnica ili nedovoljno koncetracije kada su u pitanju igrači. Sarajevo je prema naprijed odlično. Igrači poput Ahmetovića, Duljevića, pa i Husejinovića, mogu sigurno odlučiti derbi, dok će najveću opasnost po gol Sarajeva predstavljati Lendrić, Zeba i Stevanović", kazao je Berberović, dodajući kako će sa tribina Grbavice bodriti svoj klub. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi