Bh. beskućnici viceprvaci svijeta

Sjajan uspjeh

Bh. beskućnici viceprvaci svijeta

A. Beganović

Malonogometna reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine osvojila je 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu, koje se proteklih dana igralao u Čileu.

U finalu Svjetskog prvenstva boljiu od Bosne i Hercegovine bili su reprezentativci Čilea, koji su slavili pobjedu rezultatom 5:2.

Čileanci su mnogo bolje otvorili susret i poveli su sa 3:0, no početkom drugog poluvremena naši momci postižu pogodak za 3:1. Međutim, malo zatim Čileanci vraćaju prednost od tri gola, ali bh. malonogometaši se ne predaju i ponovo vraćaju susret u neizvjesnost. 

Pred sami kraj Čileanci postižu peti pogodak, za na kraju, zasluženu pobjedu. Podsjetimo da su našu reprezentaciju sačinjavali Semir Halčić, Salih Begzadić, Rijad Krajinović, Muamer Begić, Hasan Begić, Andrej Živković i Almir Muškić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.