Bh. savez mora smanjiti administraciju

Predstavnici UEFA i FIFA boravili u N/FSBiH

Bh. savez mora smanjiti administraciju

Predstavnici svjetske i evropske fudbalske federacije, FIFA i UEFA boravili su danas u Sarajevu, gdje su održali nekoliko sastanaka sa predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Izvršni odbori UEFA i FIFA postavili su rok Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine da do 31. marta usklade svoj statut sa statutima međunarodnih fudbalskih organizacija ili će se suočiti sa sankcijama.

Na današnjem sastanku predstavnici UEFA i FIFA upozorili su N/FSBiH na preglomaznu administraciju, te su predstavnici ove dvije međunarodne federacije naglasili da će u narednom periodu oni predložiti drugačija riješenja.

O samom statutu ili suspenziji danas nije bilo riječi, jer je sastanak sa članovima Predsjedništva i Izvršnog odbora N/FSBiH planiran da se održi u srijedu sa početkom u 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.