Bičakčić: Pratim modu, možda napravim svoj brend
Foto: Instagram

Govorio za stranicu N/FSBiH

Bičakčić: Pratim modu, možda napravim svoj brend

Ermin Bičakčić na pripreme reprezentacije uvijek stiže raspoložen, spreman da ozbiljno radi i da na terenu ispuni sve ono što se od njega traži.

Ovaj defanzivac Hoffenheima je za službenu stranicu N/FSBiH govorio o upravo završenoj sezoni u Bundesligi, predstojećoj utakmici sa Grčkom, ali i muzici koju sluša, interesovanjima, te kako izgleda njegov dan bez fudbala.

U protekloj sezonu za Hoffenheim nije odigrao mnogo utakmica. 

„Mislim da smo odradili dobar posao, a kruna je plasman u kvalifikacije Lige prvaka što nam je i bio cilj. Za klub i mene lično to je veliki uspjeh, mogao sam samo imati veću minutažu, ali generalno sam zadovoljan.“

Susret protiv Grčke očekuje s nestrpljenjem, a optimizma ne nedostaje. 

„Uvijek se radujem vidjeti suigrače u reprezentaciji, to je kao susret sa članovima familije. Ne bih rekao da nam je utakmica sa Grčkom najvažnija, jer će i sve nakon nje biti isto tako važne. Mislim da će nam iskustvo iz Grčke puno značiti u ovom revanšu u koji trebamo ući „hladne“ glave ali sa velikom željom da ih pobijedimo i napravimo korak bliže ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Od njihovih igrača, ne bih nikoga posebno isticao, dobri su kao kolektiv, poznat nam je njihov kvalitet  ali smatram da smo bolja ekipa i da ćem to dokazati u petak u Zenici. Svjesni smo da nam niko ništa neće pokloniti ali uopšte ne sumnjam da možemo ostvariti dobar rezultat“.

Otkrio je Bičakčić i što ga najviše zanima osim fudbala. 

„Fudbal počinje kao igra, zadovoljstvo a onda postaje profesija, ali profesija koju voliš. Međutim, kad ne treniram volim da se „udaljim“ od lopte i sporta uopšte. Zanima me moda, volim Karla Lagerfelda fascinira me kako svoje vizije i kreativnost  izražava kroz modu. On je za mene top dizajner i volim način na koji radi", kaže Bičakčić, koji na pripreme uvijek dolazi sa interesantnim modnim detaljima: 

„Jednostavno, ono što mi se sviđa to oblačim. Nije to želja za isticanjem estravagancijom ne volim ni eksentičnost već imam neke svoje zamisli, kombinacije koje smišljam i nosim, bez obzira šta ko kaže“.

Kada bi dobio ponudu da se bavi manekenstvom, kaže da je ne bi prihvatio. 

„Ma ne, za sada se ipak držim fudbala, mada ne znači da možda jednog dana ne napravim neki svoj modni brend.“

Odgovorio je na pitanje i kakvu vrstu muzike sluša. 

„Slušam sve redom, od američkih repera pa do naše muzike. To zavisi od okolnosti, i raspoloženja. Ako bih trebao izabrati svog favorita kad govorimo o našoj muzici onda je to Enes Begović. Znam da ima mnogo dobrih pjevača, ali za mene je Enes uvijek broj jedan.“

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Knjige, kako kaže, ne čita mnogo. 

„Ne mogu baš reći da puno čitam, nekako nemam vremena a zanimaju me i druge stvari, kao što sam već rekao, moda prije svega. Jedino što ponekad sa društvom odem u kino ili izađemo negdje na večeru, eventualno diskoteku. To nije često jer igramo puno utakmica, svakodnevno se trenira tako da moraš uvijek biti spreman“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi