Borac preko Slavije do finala

Kup Bosne i Hercegovine

Borac preko Slavije do finala

Fudbaleri Borca plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su u revanš susretu u Banja Luci bili bolji od Slavije rezultatom 1:0.

Iako je Slaviji bio potreban barem jedan gol za prolazak u finale najmasovnijeg klupskog takmičenja u Bosni i Hercegovini, domaći su fudbaleri ipak bili nešto bolji tokom prvih 45 minuta igre.

Lukavičani su u osmoj minuti postigli gol, ali zbog prekršaja Vlastimira Jovanovića u napadu, sudija je pogodak poništio. Borac je prvi put zaprijetio golu Ratka Duljkovića u 10. minuti, ali Vukelja, nakon dobrog prodora, nije uspio odigrati povratnu loptu, pa je odbrana Slavije otklonila opasnost od svog gola.

Ponajbolji igrač Borca Vukelja imao je još jednu priliku pred sam kraj prvog dijela igre, ali njegov šut je bez većih problema ukrotio Duljković, pa se na odmor otišlo bez golova, ali i bez većih prilika na obje strane.

U nastavku, Borac se povukao na svoju polovinu i čekao priliku iz kontranapada, ali Slavija nikako nije uspjela razviti svoju igru i ozbiljnije ugroziti gol Banjalučana. Tempo igre u nastavku prilično je opao, a fudbaleri Borca uspjeli su u svojoj namjeri da igrom kratkih pasova umrtve tempo.

Tri minute prije kraja susreta rezervista Aleksandar Petrović pogodio je mrežu Duljkovića i donio Borcu veliki uspjeh i plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Borac – Slavija 1:0


Gradski stadion u Banjoj Luci. Gledalaca: 6.000. 

Strijelac: 1:0 - Petrović (87). Žuti kartoni: Sakan (Borac), Regoje, Papaz, Jovanović (Slavija).
BORAC: Milinović, Stupar, Žarić, Trivunović, Ćorić, Sakan (od 88. minuta Bojić), Stančeski, Jandrić (od 75. Petrović), Stevanović, Kajkut, Vukelja (od 87. Petrić). Trener: Zoran Marić.

SLAVIJA: Dujković, Regoje, Papaz, Benović, Simić, Tadić, Todorović (od 88. Odović), Jovanović, Baković (od 85. Pušara), Kutalija, Stanković (od 76. Radović). Trener: Milomir Odović.
Sudija: Predrag Stankić (Bijeljina).

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.