Brotnjo i Karaka rukometaški

Brotnjo i Karaka rukometaški

U drugoj utakmici završnice Prevenstva BiH u malom nogometu, danas su se u Visokom sastali MNK Karaka i MNK Brotnjo. Vjerovali ili ne, rezultat ove utakmice je glasio 22:18.

Jednom rječju cirkus! Ogorčeni jučeršnjim suđenjem i odnosom ljudi iz krnjeg Nogometnog saveza, Čitlučani su danas odlučili da Karaki iz Mostara poklone pobjedu. Mostarci se nisu dvoumili pa su taj poklon objeručki prihvatili.

Od prve pa do posljednje minute malobrojna publika u KSC "Mladost", nije ni trenutka vidjela žar borbe, a prvi prekršaj sudijska trojka je dosudila u 38. minuti, i to nakon što je oficijelni spiker minutu ranije upozorio da na utakmici nema prekršaja.

Atraktivnih poteza nije nedostajalo, jer odbrana se skoro pa i nije igrala. U potpunosti je sve ličilo na neku prijateljsku utakmicu. Brotnjo je drugim porazom, ionako teoretske šanse da može postati prvak BiH otvorio put Karaki da surašnjim remijem protiv Leotara postane prvak BiH u malom nogometu.

Koordinator odlazećeg N/FSBiH za mali nogomet i v.d. selektora malonogometne reprezentacije BiH, Murat Jaha, rekao je da su on i ostala službena lica,: delagat i suci bili u potpunosti nemoćni da bilo šta učine, da se zaustavi cirkus koji je danas viđen u Visokom.

Nadamo se da će sutrašnja utakmica izemđu Leotara i Karake biti u pravom sportskom duhu, ali i takmičarskom. A isto tako nadamo se da će se nakon formiranja novog Saveza izbjeći ovakve blamaže u našem nogometu.

Susret između Leotara i Karake igra se sutra u KSC "Mladost" u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.