Čataković: Trud i rad su recept za golove

Mladi golgeter Sarajeva

Čataković: Trud i rad su recept za golove

A. Beganović

Mladi prvotimac FK Sarajevo i član juniorske ekipe Akademije koševskog premijerligaša, Hamza Čataković, iza sebe ima uspješnu sezonu, a o tome svjedoči brojka od 30 postignutih golova na utakmicama Omladinske Premijer lige BiH, Kupa BiH, te seniorske BH Telecom Premijer lige BiH.

Na početku razgovora za SportSport.ba, mladi napadač se osvrnuo na ovaj takmičarski period.

“Mogu biti zadovoljan svojim nastupima do sada, ali ostalo je još utakmica do kraja. Prije svega, fokusiran sam na ligaške utakmice, u kojima želimo osvojiti naslov prvaka Bosne i Hercegovine”, kazao je Čataković, najavivši odgovor na naredno pitanje.

Naime, juniori Akademije FK Sarajevo su drugoplasirana ekipa prvenstva, sa jednim bodom manje u odnosu za vršnjake Zrinjskog. Pitali smo Hamzu, da li juniori Sarajeva mogu do titule.

“To je naša želja. Naporno smo radili čitavu sezonu, igrali smo jako dobro po mom mišljenju i nadam se da ćemo uspjeti u našim namjerama. Do kraja su ostale dvije utakmice, u kojima mi moramo ispuniti naš zadatak, odnosno ostvariti dvije pobjede i priželjkivati kiks Zrinjskog kako bi se domogli prvog mjesta.”

Kako ističe, kvalitetni uslovi za rad u klupskoj Akademiji se odražavaju na igre njegove ekipe.

“U Akademiji FK Sarajevo imamo fantastične uslove. Sve je podređeno radu i zahvalni smo klubu na svemu što nam je omogućio. Smatram da se vidi da, kako vrijeme odmiče, mi igramo sve bolje i kruna sezone za naše juniore bila bi šampionska titula.”

Naš sagovornik u nastavku istače da mu je, uprkos velikom broju golova za juniorski tim, najdraži onaj u dresu seniora.

“Definitivno je to trenutak koji je za mene obilježio ovu sezonu. Velika je odgovornost nositi dres Sarajeva, ali i čast i privilegija. Kao junior sam dobio priliku da debitujem, da istričim pred sjajnu koševsku publiku i uspio sam postići gol u svojim prvim utakmicama. Zahvalan sam stručnom štabu na ukazanom povjerenju i to za mene predstavlja jednu veliku motivaciju za daljni rad.”

Obzirom da je Čataković izlazna generacija juniora, od ljetnog perioda on će i formalno postati prvotimac.

“Želim se nametnuti svojim trudom i radom i skrenuti pažnju stručnog štaba na sebe, kako bi i u budućnosti dobivao priliku u prvom timu.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“U ovoj sezoni sam imao priliku da nađem svoje mjesto u sastavu na nekoliko utakmica i zaista sam presretan zbog toga. Želim se zahvaliti i starijim kolegama u ekipi, koji su uvijek tu za nas mlađe, pomažu nam svojim savjetima i pomažu da period prilagođavanja prođe što bolje.”

Na kraju razgovora, pitali smo Čatakovića za komentar o nedavnoj izjavi trenera Krajine Muhameda Berberovića na našem portalu, koji je najavio veliku karijeru ovog koševskog dragulja.

“Zahvalan sam treneru Berberoviću na riječima i mogu reći da pratim Krajinu, želim klubu uspješan povratak u 1. ligu Federacije BiH”

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi