Čelik minimalno protiv Slavije

Kup BiH

Čelik minimalno protiv Slavije

Golom rezerviste Delivara zenički Čelik u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH pobijedio je Slaviju iz Istočnog Sarajeva rezultatom 1:0.

Fudbaleri Čelika savladali su Slaviju u Zenici minimalnim rezultatom 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH. Gosti su imala konkretnije prilike, ali nisu uspjeli da ostvare povoljniji rezultat. Najbolje šanse propustio je Đermanović.

Najprije u 16, a potom i u 19. minuti sa par metara nije uspio da ugura loptu u mrežu. Šćepanović je u 17. minuti pogodio i stativu. Novo zlo za Odovićev tim desilo se u 33. minuti kada je Gruzijac Levani Kutalia dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i to zbog nepotrebnog starta na sredini terena. Čelik je u drugom poluvremenu krenuo agresivno i takva igra domaćinu se isplatila u 64. minuti.

Jackson se oslobodio svojih čuvara, proslijedio je loptu do Karića, koji sa Lučićeve desne stative kratkim pasom upošljava Dilavera, a Kopićev džoker sa klupe neobranjivo trese mrežu. Revanš susret igra se naredne srijede u Istočnom Sarajevu.


ČELIK – SLAVIJA 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Dilaver (64), Stadion: Bilino polje, Gledalaca: 300, Sudija: Duško Joškić (Prijedor), Pomoćnici: Dragan Nišić (Šamac) i Toni Bandić (Čitluk), Delegat: Haris Idrizović (Konjic). Žuti kartoni: Isaković, Hasanović (Čelik), Arsenijević, Šćepanović (Slavija). Crveni karton: Levani Kutalia (Slavija) u 33 minuti (drugi žuti).

ČELIK: Bilobrk, Radić (od 35. Dilaver), Karić, Džekson, Jamak (od 46. Hasanović), Šabić (od 63. Nikić), Jurić, Puzigaća, Nemeljaković, Isaković, Marković. Trener: Omer Kopić.
SLAVIJA: Lučić, Regoje, Papaz, Stanić (od 71. Milinković), Simić, Arsenijević, Šćepanović, Đermanović (od 46. Todorović), Kutalija, Stanković, Jovanović (od 83. Nikolić). Trener: Milomir Odović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.