Čelik oslabljen za meč protiv Širokog

Zeničani bez Markovića i Durakovića

Čelik oslabljen za meč protiv Širokog

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 12 utakmica bez pobjede u prošlom kolu na Bilinom polju pobijedili su sarajevski Olimpic rezultatom 3:0 i tako upisali drugu ukupno, a prvu domaću pobjedu u ovoj sezoni. Zeničani su s tri boda protiv ekipe iz Sarajeva začelje tabele prepustili Olimpicu, a crno-crveni vjeruju da se ove sezone i pored mogih problema mogu spasiti od ispadanja.

Do kraja prvog dijela sezone ostala su još tri kola, izabranici Nedima Jusufbegovića dva puta će gostovati (Široki Brijeg, Željezničar), te će u Zenici dočekati Slobodu. Zeničani imaju veoma težak raspored, tako da će im svaki bod iz naredne tri utakmice predstavljati veliki uspjeh jer igraju protiv realno jačih ekipa.

Naredno kolo donosi gostovanje na Pecari, gdje klub s Bilinog polja tradicionalno loše prolazi. Podatak da su u 17 utakmica protiv Širokog ostvarili samo jednu pobjedu dovoljno govori koliko je naredno gostovanje tradicionalno teško za crno-crvene. Interesantno da je Čelik prošle sezone na Pecari osvojio bod rezultat je bio 0:0, ali prošle sezone Zeničani su imali veoma jaku ekipu za razliku od ove.

Otežavajuća okolnost za trenera Nedima Jusufbegovića biće izostanak dvojice standardnih defanzivaca, tako da će Zeničani imati velike probleme sa stavljanjem posljednje linije u ekipi. Bojan Marković pauzirat će zbog tri žuta kartona, dok je mladi Anes Duraković povrijeđen i za njega je ova polusezona završena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Protiv Širokog Brijega očekuje se stoperski par Jusić-G.Popović, dok bi na bekovskim pozicijama mogli zaigrati Šivšić i Pliska.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi