Čelik preokretom do pobjede nad Olimpicom

Čelik bolji od Olimpica

Čelik preokretom do pobjede nad Olimpicom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su pred oko 300 gledalaca na Bilinom polju odigrali generalku protiv sarajevskog Olimpica, gosti su bili bolji u prvom, a domaćini u drugom poluvremenu.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, te su već u petoj minuti imali izglednu priliku, Sulejman Smajić izašao je sam pred Bukvića, ali šutirao je sa 10 metara malo pored lijeve stative.

Prvi šut u okvir gola domaćini su imali u 17. minuti kada je Bašić šutirao sa više od 20 metara, ali gostujući golman Oštraković bez problema je zaustavio je njegov udarac. Olimpic je ponovo zaprijetio u 20 minuti, Smajić je odlično centrirao, a Brkovićev udarac glavom sa pet metara, Bukvić sjajnim refleksom spašava svoj gol.

Čelik je u 24. minuti imao šansu iz kornera kojeg je izveo Grahovac, međutim domaći stoper Gojković sa pet metara prebacio je gol Olimpica. Novi pokušaj za domaćine desio se u 30.minuti, kada Osmanagić pokušava sa 30 metara, ali njegov udarac otišao je ravno u ruke gostujućeg golmana. Gosti su do vodstva 0:1 došli u 39. minuti ,korner s desne strane izveo je mladi Gojak, a najviši u skoku bio je Jadranko Bogičević koji sa pet metara glavom pogađa desni ugao gola Bukvića.

Čelik je u 41. minuti zaprijetio iz slobodnog udarca sa 20 metara s desne strane šutirao je Bašić, ali lopta odlazi jedan metar od lijeve stative. Prvo poluvrijeme završeno je sasvim zasluženo vodstvom Olimpica.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili domaćini kako bi što prije izjednačili rezultat, a to im se isplatilo u 54. minuti, Osmanagić je sjajno istrčao kontranapad uposlio Bašića, koji s lijeve strane loptu prebacuje na desnu, a mladi Vlado Grahovac sjajnim udarcem sa 15 metara iskosa pogađa suprotne rašlje Oštrakovića za poravnanje rezultata 1:1.

Domaćini su nakon gola zaigrali mnogo bolje, te su već u 61.minuti preokrenuli rezultat na 2:1, Grahovac inače najbolji pojedinac utakmice sjajno je ubacio iz kornera na drugu stativu, gdje je Selimović vratio povratni pas za Gojkovića, koji sa dva metra glavom matira Oštrakovića za vodstvo domaćina.

Nakon vodstva domaćina uslijedilo je mnoštvo izmjena u oba sastava tako da je i opao i tempo utakmice. Rezervista Duvnjak u 80. minuti isprobao je svoj šut sa 20 metara, ali lopte je otišla ravno u ruke Oštrakovića. Do kraja utakmice domaćini su u 90.minuti imali veliku šansu preko Duvnjaka, koji sa tri metra pogađa desnu stativu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Bukvić, Mišić, Bureković, Duraković, Gojković, Vukušić, Bašić, Dedić, Osmanagić, Grahovac i Selimović. Još su igrali: Pezer, Duvnjak, Popović, Ribić, Kavazović, Radulović i Huseinspahić.

Olimpic: Oštraković, Rizvanović, Subašić, Regoje, Bogičević, Čomor, Karić, Gojak, Smajić, Hugo Souza i Brković. Još su igrali: Šivšić, Muharemović, Pandža, Nukić i Plakalo.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.