Čelik protiv Širokog Brijega bez Adija Adilovića

Zeničani oslabljeni na Pecari

Čelik protiv Širokog Brijega bez Adija Adilovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su trenirali na stadionu Kamberovića polje, a sutra će nakon treninga krenuti za Blagaj, gdje će biti u karantinu do utakmice na Pecari.

Atmosfera u taboru crno-crveni je na visokom nivou, svi igrači su spremni za utakmicu, jedini hendikep za trenera Nizaha Hukića će biti izostanak prvog golmana Adija Adilovića, koji ima tri žuta kartona. 

Umjesto njega na golu će biti Salih Hinović, u kojeg stručni štab i saigraći imaju ogromno povjerenje i uvjereni su da će na pravi način nadomjestiti izostanak Adilovića.

Nakon prve utakmice na Bilinom polju koju su Zeničani dobili rezultatom 2:0, iz tabora kluba s Bilinog polja uvjereni su da na Pecari mogu postići pogodak koji bi im sigurno donio prolazak u finale Kupa.

Tradicija kada je u pitanju Kup takmičenje u posljednje vrijeme je na strani Širokog Brijega, prošle sezone je ekipa s Pecare izbacila Čelik u četvrtfinalu ovog takmičenja nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, obje utakmice su završene rezultatom 1:1, a tragičar prošlosezonskog dvomeča bio je bivši napadač Čelika Dejan Božičić, koji je promašio jedanaesterac u posljednjoj seriji.

Zeničani imaju negativna sjećanja i od prije sedam godina, kada su 2007. godine u polufinalu Kupa također igrali sa Širokim, rezultat nakon prve utakmice u Zenici je bio također 2:0, ali je u uzvratu Široki nadoknadio prednost, te su ponovo jedanaesterci odlučivali, tragičar je bio nekadašnji veznjak Čelika Besim Ibričić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Čelik prošle sezone nije izgubio na Pecari, u okviru Kupa su igrali 1:1, dok je u prvenstvu prvi puta od kako se igra Premijer liga BiH pobijedio 0:1, golom Alena Dedića. 

Ono što je sigurno da nas u srijedu očekuje jedna veoma zanimljiva utakmica, domaćini će pokušati nadoknaditi zaostatak od dva gola, dok će Čelik pokušati postići pogodak i na taj način gotovo sigurno trasirati put ka finalu ovog takmičenja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.