Čudesni Prevljak upisao hat-trick i dvije asistencije!

Učestvovao u svim golovima Lieferinga

Čudesni Prevljak upisao hat-trick i dvije asistencije!

Dž. Mrakić

U okviru 17. kolu austrijske Erste lige FAC Wien je na domaćem terenu dočekao ekipu Lieferinga.

Posljednjeplasirana ekipa drugog ranga takmičenja u Austriji u 17. susretu upisala je 14. poraz u prvenstvu, a rezultat je na kraju susreta glasio 5:1.

Ono što je interesantno jeste da je u svih pet golova učestvovao bh. internacionalac Smail Prevljak. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u visokoj pobjedi svoje ekipe postigao je tri gola, ali i upisao dvije asistencije.

Prevljak ove sezone uporedo nastupa za ekipe Lieferinga i Red Bull Salzburga. Za austrijskog prvoligaša je do sada postigao dva gola u pet susreta, dok u Erste ligi nakon devet odigranih susreta ima pet golova i četiri asistencije na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.