Danijel Majkić potpisao za libijski Al Ahli Bengazi

Banjalučanin u Libiji

Danijel Majkić potpisao za libijski Al Ahli Bengazi

Danijel Majkić nekadašnji fudbaler Veleža i kratko trebinjskog Leotara karijeru nastavlja u dalekoj Libiji. 

Novi Majkićev klub zove se Al Ahli Bengazi, a u prošloj sezoni je igrao zapaženu ulogu u afričkoj Ligi prvaka.

„Potpisao sam ugovor na godinu dana, a saigrači i svi u klubu su me odlično prihvatili. Klub je jedan od boljih u Libiji, a u prošloj sezoni su imali zapažen nastup u Ligi prvaka Afrike. Osim toga sve mečeve Al Ahlija posmatra veliki broj navijača i igraju se u sjajnom ambijentu. Nadam se da ću opravdati povjerenje i da ću ovdje ostvariti zacrtane ciljeve,“ kaže Majkić koji se sa svojim klubom zbog nemira u Libiji trenutno nalazi van države.

„Uskoro će početi nova sezona. Mi smo se zbog situacije u Libiji pripremali u Tunisu. Ovdje su svi sigurni da će se situacija unutar države uskoro riješiti,“ dodao je Majkić.

Zanimljivo je da Majkić nije jedini bh. internacionalac u ovom klubu. Sa njim je u Libiji dospio i dojučerašnji fudbaler Slavije Marko Perišić.

„Aklimatizacija je mnogo lakša jer je i Perišić tu. Jedan drugom smo najveća podrška,“ kazao je na kraju je Majkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.