Dekić napušta Kozaru i seli u Tursku?

Gradiščanci ostaju bez veziste

Dekić napušta Kozaru i seli u Tursku?

D. Vejo

Vezista Kozare iz Gradiške Ranko Dekić napustiće redove ovog kluba i predstojećeg ljeta krenuti put Turske.

Naime, tamošnji niželigaš pratio je igre 23-godišnjeg igrača sredine terena tokom ove polusezone te izrazio želju da ga dovede u svoje redove.

Dekić je bio standardan u ekipi koju predvodi iskusni stručnjak Velimir Stojnić. Minule zime, zapao je za oko prijedorskom Rudaru, ali on nije želio pojačati ovog prvoligaša.

Još uvijek nije poznato za koliku će svota novca u on otići u Tursku, a prema nezvaničnim informacijama, riječ je o tamošnjem trećeligašu. U trenažni proces krenuće sa B timom, a ukoliko se dokaže, imaće priliku da zaigra za seniorsku ekipu.

Ukoliko dođe do transfera, sigurno da bi isti mnogo značio u daljoj karijeri za ovog mladog i perspektivnog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi