Disciplinci Leotaru izašli u susret, koji je klub naredni?

Suspenzija dan prije zadnjeg kola?

Disciplinci Leotaru izašli u susret, koji je klub naredni?

A. Beganović

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine 18. marta donijela je odluku da pojedini klubovi moraju izmiriti dugovanja prema bivšim igračima i usposlenicima do 28. marta, a ako to ne urade uslijedit će suspenzija.

Međutim, 29. marta Leotar je na Policama ugostio Željezničar, iako nije izmirio dugovanja prema svojim bivšim igračima. Ovu informaciju za naš portal jučer je potvrdio i nekadašnji kapiten momčadi iz Trebinja, Darko Dreč, kojem je Leotar trebao isplatiti 16.900 KM.

SportSport.ba tražio je objašnjene ovog slučaja od predsjednika Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Mehe Alibašića.

"Iz Trebinja su poslali molbu o odgodi suspenzije. Dugo smo razmišljali šta uraditi i na kraju smo izabrali manje zlo, odnosno odgodili smo suspenziju Leotaru do 9. maja. Ukoliko do tada klub iz Trebinja ne izmiri svoje obaveze biće suspendovan", izjavio je Alibašić za naš portal, koji istina nezvanično saznaje da postoji mogućnost da Leotar ne odigra zadnji susret u Zenici 10. maja, bez obzira na eventualnu suspenziju (ukoliko klub ne odigra jedan susret tokom sezone ne podliježe isključenu u najniži rang takmičenja).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako su iz Saveza učinili uslugu Leotaru, no postavlja se pitanje šta će biti sutra kada neki klub uputi molbu Disciplinskoj komisiji o odgađanju suspenzije.

Biće nemoralno reći ne i tako ćemo se po svemu sudeći još dugo vrtjeti u začaranomn krugu Premijer lige, koja odgovrnim iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine očito trenutno nije među prioritetima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.