Duraković: U baraž ulazimo kao favoriti, Premijer liga cilj

Trener ŽNK Iskra Bugojno

Duraković: U baraž ulazimo kao favoriti, Premijer liga cilj

S. Mlaćo

Nogometašice Iskre osvojile su šampionsku  titulu u Prvoj ligi Federacije grupa Jug. Bugojanke su šampionke postale kolo prije kraja sezone, ali sada im slijede mečevi baraža preko koji će pokušati doći do jedinog cilja,  a on se zove Premijer liga.

U posljednjem kolu Bugojanke su remizirale sa ŽNK Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe (0:0), a loš teren te jaka kiša nisu dozvolile nogometašica oba tima da pokažu svoje znanje te opravdaju epitet derbija sezone, što ovaj susreta svakako i jeste bio.

"Ja mislim da je ekipi Željezničara odgovarao ovaj teren, došli su da  zatvore igru i odnesu bod, što im je uspjelo. Moje igračice su pokušavale da postignu taj pogodak, pokušali smo i sa nekim izmjenama, ali teren je stvarno bio loš. Mi smo se pripremali i znali smo da će ekipa Željezničara doći da se brani  te smo napravili sistem s kojim smo pokušali preko bokova da ugrozimo gošće. Ostavili smo malo prostora ekipi Želje koja nas je pred sami kraj mogla da kazni iz jedne polukontre", istakao je za SportSport.ba trener ŽNK Iskra Bugojno Salim Duraković.

Za Bugojanke sada slijede odlučujući susreti baraža preko koji će pokušati ostvariti plasman u Premijer ligu. U petak će sa početkom u 15:30 sati u prvom polufinalnom susretu odmjeriti snage sa ekipom Salt City iz Tuzle, koja u Prvoj ligi Federacije grupa Sjever završila na drugom mjestu.

"Mi smo baraž izborili prije ove utakmice i mislim da u baraž ulazimo kao favoriti, te se ja  nadam da ćemo ostvariti one zacrtane ciljeve, a to jest plasman u Premijer ligu. Protiv ekipe Željezničara 2011 koja je igrala Premijer ligu mi smo pokazali da smo dominantni i da svakoj ekipi možemo da napravimo problem, a tako se nadam i ovim ostalim ekipama koje nas očekuju u baražu. Također bih pozvao sve naše navijače i sve građane Bugojna da dođu na Jaklić u petak i subotu i bodre naš klub do zacrtanog cilja", dodao je Duraković na kraju razgovora za naš portal.

Attachments area

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti