Džeko: Kapitenska traka je velika čast i obaveza

Oglasio se novi lider bh. tima

Džeko: Kapitenska traka je velika čast i obaveza

Čast da nakon Emira Spahića ponese kapitensku traku u reprezentaciji Bosne i Hercegovine pripala je Edinu Džeki. 

Sjajni centarfor Manchester Cityja kazao je da je počastvovan novom funkcijom, te je kazao kako za njega kapitenska traka predstavlja i veliku obavezu.

„Nakon oproštaja Emira Spahića, selektor Safet Sušić je odlučio kapitensku traku povjeriti meni, što shvatam kao veliku čast, ali i obavezu. Igranje u reprezentaciji za mene je vrhunac karijere i svi znaju koliko mi to znači. Ponosan sam što ću imati priliku svoju zemlju predstavljati sada i sa kapitenskom trakom i trudiću se da na terenu dokažem kako sam je i zaslužio,“ stoji u izjavi Edina Džeke.

„Želja mi je da je nosim još dugo godina, a najprije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, za koje nam uskoro počinju kvalifikacije. Pred nama su nova dokazivanja i nove pobjede, a vjerujem da će nas navijači, kao mnogo puta do sada, podržati na našem putu uspjeha.Prvom slijedećom prilikom i zvanično ću se obratiti predstavnicima medija, a do tada vam želim mnogo sreće u vašem radu,“ poručio je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.