"Džeku nisam poznavao, ali me iznenadio pitanjem"

Duel protiv Belgije poseban za Milićevića

"Džeku nisam poznavao, ali me iznenadio pitanjem"

Sutrašnja kvalifikacijska utakmica protiv Belgije bit će posebna za našeg Danijela Milićevića (30). 

Milićević je odrastao u rodnoj Švicarskoj, ali od 2009. svoj "fudbalski hljeb" zarađuje u Belgiji i duel sa reprezentacijom koju vodi Roberto Martinez za njega će biti veoma emotivan. 

"Sa svojih 30 godina imam više identiteta. Govorim pet jezika, a imao sam uz to pravo nastupa za tri reprezentacije - BiH, Srbiju i Švicarsku. Kada sam u Zenici prvi put zaigrao nisam bio bez emocija. Igranje za reprezentaciju je nešto ogromno u karijeri i ne postoji ništa iznad toga. To sam ostvario nešto kasnije, ali bez obzira, bila mi je velika čast", kazao je Milićević za belgijske medije. 

Tokom razgovora istakao je da je prihvaćen na odličan način.

"Otprilike igrači su bili upoznati sa mnom, ali na prvu utakmicu sam morao čekati 'zeleno svjetlo' od FIFA-e. Kada sam došao, svi su me lijepo prihvatili i imao sam osjećaj da sam tu od ranije", kazao je Milićević i potom dodao da je neke igrače poznavao od ranije.

"Znao sam neke igrače kao što su Lulić i Zukanović. Impresioniran sam bio kada sam ušao u svlačionicu i vidio igrača kao što je Pjanić, koji je za mene majstor fudbala, ili Spahića koji je u 36. godini igra na zavidnom nivou. Džeku nisam poznavao, ali me iznenadio kada mi je prišao i rekao: 'Mili, kako si?'. Tako me sada zovu svi. Momci su odlični, kao i atmosfera."

Sa selektorom Baždarevićem se prvi put susreo kada je igrao protiv Lyona.

"Bili smo duže vrijeme u Gentu. Obzirom da sam bio osvojio sa Gentom prvenstvo, on je došao da me gleda u utakmici Lige prvaka protiv Lyona i pitao me da li sam zainteresovan da igram za BiH. Ja sam rekao "Da, naravno". Dao mi je do znanja da će me pratiti i učiniti sve da steknem pravo nastupa za reprezentaciju", otkrio je Milićević.

Milićević je dodao da mu je cilj igrati na Svjetskom prvenstvu sa BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Igranje na Svjetskom prvenstvu je san svakog igrača. U karijeri sam iskusio mnogo teških trenutaka, sa 21 godinu nisam imao kluba, a igranje na Svjetskom prvenstvu bi zasigurno bila vrsta nagrade. Ja sam uvijek bio pozitivan i nisam odustajao od svojih snova. Danas sam ponosan na sebe", riječi su Milićevića na kraju razgovora za belgijske medije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti