Džidić: Spremni smo za izazove na Euru

Trener golmana u U17 selekciji

Džidić: Spremni smo za izazove na Euru

Kadetska reprezentacija BiH obavlja posljednje pripreme pred Evropsko prvenstvo.

Evropsko prvenstvo će se od 3. d0 19. maja održavati u Hrvatskoj, a o samom značaju učešća naše reprezentacije na ovoj kontinentalnoj smotri za stranicu N/FSBiH je govorio trener golmana Malkočevićevom timu, Nenad Džidić.

„Ovaj plasman na Evropsko prvenstvo izuzetno je značajan i za nas trenere, ali i za NS/FS BiH. Drugi put uzastopno smo na velikom takmičenju što je pokazatelj da se dobro radi u bh fudbalu, naročito u omladinskom. Iskustvo koje smo stekli prošle godine u Azerbejdžanu će nam sigurno biti od pomoći u pripremi utakmica i u Hrvatskoj.“

Džidić je prokomentarisao i formu kadeta:

„Od izuzetne važnosti je što nemamo povrijeđenih igrača, svi su zdravi došli na pripreme. U takmičarskoj su formi tako da spremni dočekuju izazove na Euru.“

Stručnjak iz Mostara smatra da su protivnici u grupi kvalitetni:

„Njemačka je favorit u našoj skupini, a možda i na cijelom takmičenju. Srbija i Irska nisu mnogo lakši protivnici. Mi ćemo pokušati svakom da se suprotstavimo na najbolji način. Nadamo se da možemo proći u drugu fazu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi