Đelmić i Dedić ostaju u Čeliku, Odović želi tri pojačanja

Novosti s Bilinog polja

Đelmić i Dedić ostaju u Čeliku, Odović želi tri pojačanja

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se na zimskom odmoru, a šef struke Milomir Odović prozivku nogometaša zakazao je za 15. januar na Bilinom polju.

Kada je u pitanju odlazak ili dolazak igrača, ono što je sigurno da na proljeće crno-crveni dres neće nositi Petar Bašić zbog problema s radnom dozvolom, te Amer Osmanagić koji je dogovorio sporazumni raskid ugovora.

Prvi golman i kapiten Adi Adilović trebao bi u narednim danima i zvanično produžiti ugovor koji mu ističe narednog mjeseca, a prioritet za trenera Čelika jeste ostanak u klubu Ognjena Đelmića i Alena Dedića.

Ognjen Đelmić je imao dogovor s rukovodstvom kluba do polusezone, a narednog mjeseca biće poznato hoće li 26-godišnji veznjak igrati na proljeće na Bilinom polju. Alen Dedić će gotovo sigurno predvoditi navalu Zeničana u nastavku sezone što je potvrdio i treneru Odoviću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju angažovanje novih igrača, Odović želi beka koji može pokrivati obje bočne pozicije, također želja je angažovanje zadnjeg veznog, te iskusnog napadača koji bi poboljšao efikasnost Zeničana na proljeće.

Čelik se nakon prvog dijela prvenstva nalazi 10 mjestu sa 14 osvojenih bodova što je pet više od zone ispadanja u kojoj se nalaze ekipe Radnika i Mladosti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.