EUFOR Kup 2011: 2. kvalifikacioni turnir

EUFOR Kup 2011: 2. kvalifikacioni turnir

M. Skaka
Teme:

Završen je drugi regionalni turnir u malom fudbalu za osnovce.

Drugi regionalni kvalifikacioni turnir u malom fudbalu EUFOR Kup 2011 održan je u Sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli 12. i 13 oktobra. U finale zakazano od 28. do 30. novembra u Zetri u Sarajevu, plasirale su se ekipe osnovnih škola Lipnica iz Tule i Stjepan Polje iz Gračanice u ženskoj konkurenciji, a u muškoj konkurenciji osnovne škole Kladanj iz Kladnja, Malešići i Hasan Kikić iz Gračanice teosnovna škola Dr Safvet-beg Bašagić iz Gradačca.

Na regionalnom turniru u Tuzli takmičilo se 14 ekipa djevojčica i 31 tim dječaka iz  Gračanice, Bratunca, Čelića, Kalesije, Kladnja, Lukavca, Puračića, Skelana, Srebrenika, Teočaka, Tuzle, Vlasenice i Živinica. Pobjednike finala u Sarajevu očekuju putovanja na utakmice u London, Wolfsburg i Amsterdam.

Naredne sedmice bit će održani kvalifikacioni turniri u Trebinju 18. oktobra, te u Mostaru 19. i 20. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.