FIFA odlaže odluku o sankcijama!

U oktobru o kaznama

FIFA odlaže odluku o sankcijama!

FIFA je saopštila kako žali zbog odluka N/FSBiH o ne prihvatanju prijedloga statuta, ali je saopštila kako neće odmah donijeti odluke o sankcijama.

Naime, FIFA duboko žali zbog "nelogičnih" odluka Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali neće odmah donijeti sankcije, javlja AP.

FIFA je saopštila kako će zajednički izvještaj biti podnijeti Izvršnim odborima FIFA-e i UEFA-e, koji će se sastati u oktobru.

Nakon odbijanja Skupštine N/FSBiH da prihvati prijedloge novog statuta, UEFA i FIFA su najavile suspenziju Saveza, kao i svih bh. klubova i reprezentacija.

Odluku sa kakvim sankcijama ćemo se suočiti ipak ćemo sačekati, ali je i više nego vjerovatno da ćemo ostati bez ijednog predstavnika u međunarodnim takmičenjima, kao i da ćemo biti izbačeni iz kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Međutim, postoji mala šansa da će se nešto ipak promijeniti do oktobra, ali poznavajući čelnike N/FSBiH nemamo se pravo tome nadati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti