FK Bosna Sema putuje na pripreme u Belgiju

Jesenji prvak Grupe B Kantonalne lige

FK Bosna Sema putuje na pripreme u Belgiju

O. Lekić

Jesenji prvak Grupe B Kantonalne lige FK Bosna Sema pripreme za drugi dio sezone nastavlja u Belgiji gdje će boraviti od 22. do 26. februara. U tom periodu sarajevski tim će odigrati dvije pripremne utakmice, a protivnici će biti timovi iz belgijske Jupiler lige, Mechelen i Standard Liege.

Ovaj klub osnovan je tek krajem maja prošle godine. Početkom augusta napravili su kamp za igrače gdje su selektirali one za koje smatraju da ih mogu odvesti u veći rang. Na prvom treningu na stadionu Otoka u Sarajevu, na kojem Bosna Sema igra svoje domaće utakmice, pojavilo se oko 45 igrača, a kako iz kluba javljaju, do danas je na probu u klub došlo preko 100 igrača. Broj igrača koji trenutno nastupaju za FK Bosna Semu je 31, a u Belgiju putuje njih 22.

U dosadašnjem dijelu priprema FK Bosna Sema je odigrao četiri pripremne utakmice i ostvario učinak od jedne pobjede, jednog remija i dva poraza, a jesenji prvaci Grupe B Kantonalne lige Sarajevo postali su nakon što su prvi dio sezone okončali bez poraza upisavši šest pobjeda i tri remija.

Prvi cilj kluba u ovoj sezoni je plasman u veći rang, tako da odlaskom na pripreme u Belgiju još više pokazuju svoje visoke ambicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.