Gligić: Idemo hrabro na Radnik, pa šta bude

Fudbaler Slavena za SportSport.ba

Gligić: Idemo hrabro na Radnik, pa šta bude

D. Vejo

Fudbalski klub Slaven iz Novog Grada najprijatnije je iznenađenje ove sezone u Kupu Republike Srpske.

Tim koji se nalazi u novogradskom zaseoku Dobrljin, ispisuje nove stranice historije kluba. U četvrtfinalu, Novljani su izbacili Mladost iz Velike Obarske, dok im na putu ka finalu stoji branilac trofeja i prvi favorit takmičenja ekipa Radnika iz Bijeljine koja svoju formu ovog vikenda tempira protiv beogradskog Partizana.

"Dobili smo protivnika kojeg smo htjeli izbjeći po svaku cijenu. Ali šta je tu je. Iako su veliki favoriti, mi ćemo dati sve od sebe kako i do sada što smo radili protiv kvalitetnih ekipa. Idemo hrabro na Radnik pa šta bude. Radili smo vrijedno tokom dosadašnjim treninga, te smatram kako smo moji saigrači i ja spremni za novi izazov. Međutim, i ovo do sada što smo postigli za nas je veliki uspjeh jer smo ispisali historiju", izjavio je za SportSport.ba fudbaler Slavena, Milan Gligić.

Prvi meč polufinala između Slavena i Radnika igra se u srijedu, 29. marta sa početkom od 14.30 sati, dok je revanš zakazan za 14 dana kasnije od 15 sati.

Drugi polufinalni par je onaj između trebinjskog Leotara i Slobode iz Mrkonjić Grada.

Fudbaleri Slavena u svijet su poslali lijepu sportsku sliku, ali i poruku da se uz mnogo truda i rada može postići dobar rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi