Halilhodžić: Ovo je zločin protiv države

U razgovoru za Dnevni avaz

Halilhodžić: Ovo je zločin protiv države

A. Beganović

Sjajni bosanskohercegovački stručnjak i nekada vrsni fudbaler, Vahid Halilhodžić, ogorčen je dešavanjima u našem fudbalu.

"Oni koji su odbili dići ruku za novi Statut, ne žele samo uništiti fudbal nego i državu Bosnu i Hercegovinu. Očito je da političari daju prljave zadatke funkcionerima u FS BiH, a oni ih poslušno izvršavaju. Ovo je zločin protiv sporta, zločin protiv države", rekao je Halilhodžić za Dnevni avaz i dodao:

"Sve je ovo nevjerovatno. Stranci ti žele pomoći  na sve moguće načine, a ti to kategorički odbijaš.  To je moguće samo u BiH. Očigledno je da se želi razbiti država BiH i ovo malo zajedništva što postoji."

Bh. stručnjak svjestan je da su politika i sport povezani i u drugim državama, međutim ne na način kao u Bosni i Hercegovini.

"Ima politike i u francuskom fudbalu, ali nikome ne pada na pamet da povlači poteze koji predstavljaju direktan atak na državu. Na prvom mjestu je sport, a političari su tu da pomognu koliko mogu", ističe Halilhodžić.

"Ako se već ovi, da ih nazovem svjetovni ljudi, ne mogu dogovriti, možda bi članovi Predsjedništva trebali biti po jedan hodža, svećenik i pop. Valjda bi oni imali više sluha za bh. fudbal i ovu državu", zaključio je Vaha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.