Hukić: Želimo dovesti Majkića i još jednog defanzivca

Trener Čelika

Hukić: Želimo dovesti Majkića i još jednog defanzivca

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika na programu trenera Nizaha Hukića imaju slobodan dan, dok će se sutra ponovo vratiti treninzima dva puta dnevno na Kamberovića polju i teretani.

Iako je bila planirana utakmica u srijedu protiv ekipe Mladosti iz Kaknja na njihovom terenu zbog teških vremenskih prilika ista će vjerovatno biti otkazana. Do odlaska u Rovinj, crno-crveni će odmjeriti snage u Zenici na umjetnom terenu protiv Budućnosti iz Banovića.

Kako je naš portal i pisao klub s Bilinog polja je u potrazi za pojačanjima, a jedan od tih igrača je i dojučerašnji veznjak Veleža Danijel Majkić, o mogućem angažovanju ovog nogometaša, te toku priprema ekipe više informacija za naš portal kazao je šef stručnog štaba Zeničana.

"Kao što ste već pisali potreban nam je jedan veznjak i mi nemamo šta kriti razmišljamo o Danijelu Majkiću s kojim je uspostavljen kontakt, te će u narednim danima biti poznato da li će on obući dres Čelika. Pored kvalitetnog veznjaka potreban nam je i jedan defanzivac koji bi mogao igrati na poziciji lijevog bočnog jer termin povratka na teren mladog Dženana Burekovića još nije poznat. Na toj poziciji imamo samo Slobodana Lakičevića, te moramo razmišljati o alternativi. Što se tiče ostalog igračkog kadra svi igrači su zdravi, rade maksimalno ozbiljno i do srijede očekujemo dolazak i Kamerunca Clovisa tako da bi s njim i dva pojačanja kompletirali ekipu pred proljetni dio prvenstva", ističe trener Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Rovinju imaju u planu odigrati četiri prijateljske utakmice u kojima će svi dobiti priliku.

"Ono što je sigurno da smo dogovorili 14. februara utakmicu protiv Rudara iz Velenja, a ostala tri protivnika ćemo saznati do kraja ove sedmice. Nije isključeno da igramo protiv hrvatskog Pomorca , slovenskog Trigalava i Jedinstva iz Bihaća. Vjerujem da će nas povrede zaobići u pripremnom periodu, te da ćemo maksimalno spremni dočekati utakmicu protiv Sarajeva i nastaviti pozitivan niz iz prošle sezone", završio je razgovor za SportSport.ba trener Čelika Nizah Hukić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.