Iskra Bugojno - Klub koji želi zasjati kao nekada

SportSport.ba posjetio bugojanski klub

Iskra Bugojno - Klub koji želi zasjati kao nekada

E. Čaušević

Iskra iz Bugojna jedan je od četiri kluba koja su u prošloj sezoni uspjela da izbore plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine gdje će se takmičiti u narednoj sezoni.

Za klub iz Bugojna je ovo u neku ruku uspjeh jer su prethodne tri sezone igrali u Drugoj ligi Zapad, no gledajući historiju Iskre i šta je sve ovaj klub ostvario u prošlosti pomalo je čudno slaviti plasman u Prvu ligu FBiH. Bugojanski klub je iz Premijer lige BiH ispao 2002. godine i više se nije uspio vratiti u najjači rang našeg fudbala.

Portal SportSport.ba odlučio je posjetiti Bugojno, te razgovarati sa nekadašnjim i sadašnjim trenerima ovog kluba. Bili smo na stadionu Hendek gdje je Iskra igrala sve do 1984. godine kada je napravljen stadion Jaklić gdje ovaj bugojanski klub igra i danas svoje utakmice. U Bugojnu smo razgovarali sa nekadašnjim trenerima Iskre, Seadom Tankovićem i Ibrahimom Zukanovićem, te sadašnjim šefom stručnog štaba Senidom Kulašem.

Tanković, Zukanović i Kulaš su složni da se u Iskri nešto morao podhitno promijeniti kako bi se ovaj klub vratio na staze stare slave, te kako bi se navijači bugojanskog kluba ponovo vratili na Jaklić. Ljubitelji fudbala u Bugojnu i navijači Iskre su optimistični da je ovo korak ka boljoj budućnosti, no svi su svjesni da samo zajedničkim snagama mogu ostvariti zacrtani cilj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kako nam je rekao jedan stari navijač kluba sa Jaklića može da bude i zaključak ove priče "Iskra će ponovo zasijati starim sjajem". Više o svemu tome možete pogledati u našem videoprilogu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi