Ispunila mu se želja: Stokić srušio goste s Grbavice

Borac bolji od Želje

Ispunila mu se želja: Stokić srušio goste s Grbavice

E. Škorić

U derbiju 10. kola BHT Premijer lige BiH Borac i Željezničar su odmjerili snage u Banjoj Luci, a na kraju je domaći tim slavio s 1:0.

Željeničar je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci doživio drugi poraz. Plavi su imali priliku da se eventualnom pobjedom izjednače na vrhu tabele sa Širokim Brijegom, no Borac je šestom pobjedom došao u gornji dio tabele.

Kvesić je izlobkirao šut Ilića, a u 11. minuti Željo je imao dobru šansu. Varea je izašao sam ispred Avdukića, ali golman Borca sjajno brani.

U 22. minuti Turković je šutirao, Avdukić siguran. Pet minuta kasnije Turković šutira pored gola. Umalo da Borac dođe u vodstvo u 31. minuti. 

Ilić je s desetak metara pucao, ali samo u dobro postavljenog Antolovića. Do kraja prvog dijela ostalo je 0:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku je Borac krenuo odlučnije i agresivnije prema golu gostiju iz Sarajeva. Žeravica u 66. minuti šutira preko gola, a onda u 73. minuti Borac dolazi do pogotka. Bečalić je centrirao, a Stokić udarcem s 11 metara matira Antolovića.

I baš je Stokić u najavi ove utakmice kazao kako mu je velika želja da zabije gol Željezničaru i kako bi to bio poseban osjećaj.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.