Jagodić: Neće biti proba, dovest ćemo provjerene igrače

Priključit će prvom timu pet juniora

Jagodić: Neće biti proba, dovest ćemo provjerene igrače

A. Beganović

Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle prvi dio sezone okončao je na 6. mjestu premijerligaške tabele sa realnim izgledima za plasman u Ligu za prvaka.

Iza tuzlanskog kluba je turbulentna polusezona, no pored svih problema crveno-crni su zadovoljni otišli na odmor. Dolazak Vlade Jagodića na mjesto šefa stručnog štaba pokazao se kao pun pogodak i pod njegovim vodstvom u sedam kola ostvarene su tri pobjede i četiri remija u Premijer ligi što je s obzirom na zatečenu situaciju rezultat vrijedan pažnje.

U posljednjem susretu u ovoj godini Sloboda je na Tušnju savladala Krupu (2:1), a Jagodić nakon tog susreta nije dao slobodno svojim izabranicima.

"Radimo testiranja, želim da znam u kakvom fizičkom stanju su mi igrači, u kakvom će otići na pauzu, a u kakvom će se pojaviti na prozivci. Bitno je da za svakog igrača imam sve podatke i zbog toga sam se odlučio za testiranja", ističe Jagodić za SportSport.ba.

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije napravio je plan i program priprema za drugi dio sezone.

"Sve u detalje je isplanirano. Igrači će imati aktivni odmor, nakon što završimo testiranja svaki će dobiti poseban plan i program po kojem treba raditi. Pripreme ćemo obaviti u četiri faze. Prozivka, liječnički pregledi i prvi dio priprema biće odrađeni u Tuzli. Nakon toga idemo tamo gdje ćemo imati dobre uslove za rad u zimskom periodu, najvjerovatnije Međugorje ili Etno selo Stanišići i tu ćemo odigrati dva prijateljska susreta. Potom slijedi najvažniji dio priprema koji ćemo obaviti u Antaliji ili Istri i tu bismo trebali odigrati četiri ili pet utakmica. I na kraju povratak u Tuzlu gdje ćemo završiti pripreme", govori strateg Slobode.

U nastavku sezone Jagodić neće računati na Govedaricu i Hasanovića, a ekipa će biti pojačna i osvježena sa nekoliko juniora.

"Jednostavno se ne uklapaju u moju viziju. Sa Hasanovićem smo se rastali na jedan civilizovan način, a moguća su još dva odlaska, no još je rano o tome. Prvom timu ću priključiti i petoricu igrača iz omladinskog pogona koji će s nama odraditi prve dvije faze priprema, a od njih će zavisiti da li ćemo ih voditi i na završnu fazu. U ovom trenutku su nam nalpotrebniji napadač i dobar vezni te ćemo se potruditi da dovedemo igrače na pomenute pozicije. U suštini imamo dva kalsična špica, Krpića i Zeca i bilo bi neozbiljno da na pripreme krenemo bez pojačanja u napadačkoj liniji, dok nam i u vezi nedostaje jedan igrač. Proba neće biti, Sloboda nije autobuska stanica i pojačat ćemo se provjerenim igračima za koje smatram da nam mogu donijeti dimenziju više", ističe Jagodić.

U javnosti se sve više špekuliše o odlasku Krpića i Ordagića, a "procurila" je informacija da je Željo kontaktirao stopera Ivana Kostića što je on i potvrdio za SportSport.ba.

"Svi igrači su pod ugovorom sa Slobodom, no Krpiću i Ordagiću nećemo praviti probleme ukoliko pronađu dobar angažman i ukoliko Sloboda pronađe svoje interese u njihovom odlasku. Bili su korektni prema Slobodi, no još jednom ću naglasiti da i Sloboda štiti svoje interese. Što se tiče Kostića i  Željezničarevih želja, mogu vam reći da i ja želim Stevanovića i Lendrića. Kostić ima ugovor sa Slobodom i na njega računam", zaključio je trener koji je i u Slobodi pokazao da je trenutno jedan od najboljih bh. fudbalskih stručnjaka.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi