Trener Sarajeva pred meč sa Širokim

Janjoš: Imamo kvalitet da osvojimo Kup BiH

FK Sarajevo će u srijedu na Koševu odigrati prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega.

Pred sutrašnju utakmicu se prisutnim obratio šef stručnog štaba bordo tima Mehmed Janjoš, koji je još jednom ponovio da je cilj Sarajeva osvojiti trofej u ovom takmičenju.

"Čast je i zadovoljstvo biti učesnik finala najmasovnijeg bh. takmičenja, ali je ujedno to i jedna velika obaveza u kojoj moramo istrajati. Moramo dati maksimum da dođemo do trofeja i da obradujemo navijače. Mislim da imamo kvalitet da osvojimo Kup, a ako Široki Brijeg bude bolji u dvije utakmice mi ćemo smoći snage da im čestitamo na tome", započeo je Janjoš, te nastavio:

"Mi idemo od utakmice do utakmice i sada je na redu prva finalna utakmica u kojoj ćemo učiniti sve da ostvarimo što bolji rezultat pred revanš. Nismo se odrekli ni titule u Premijer ligi, ako pobijedimo sve tri utakmice do kraja u ligi bit ćemo prvaci, iako znamo da će to biti jako teško. Trudit ćemo se na oba fronta, pa ćemo vidjeti".

O Širokom Brijegu Janjoš ima visoko mišljenje.

"Široki Brijeg je Želji dao četiri gola u dvije utakmice i nije primio nijedan, a Zrinjskom su postigli tri gola u dvomeču također bez ijednog primljenog... To je odlična ekipa koja je u proteklom periodu dosta odmarala glavne igrače, to je njihovo pravo i ja to poštujem. Oni su spletom okolnosti završili u Ligi za opstanak. Mislim da su šanse 50-50%, a ako je neko u blagoj prednosti onda je to Široki i to zato što igra revanš na domaćem terenu. Međutim, i mi igramo dobro u gostima tako da to ništa ne znači. Onaj ko bude mirniji ušao u finale imat će veće šanse za trofej", rekao je Janjoš.

"Široki je odmarao ekipu i to može biti njihova velika prednost, ali Sarajevo je klub koji uvijek ide na trofeje i želi da ih osvaja. Sa Širokim imamo pozitivan skor ove sezone i u predstojeće utakmice ulazimo odlučno s namjerom da osvojimo trofej, a pobjednika može odlučiti samo jedan detalj".

O zdravstvenom stanju fudbalera...

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Balić i Rustemović su van stroja. Hodžić bi trebao biti spreman, a Duljević već dva dana radi pod posebnim režimom. Njegova je želja da zaigra sutra i ja se nadam da će igrati. Vidjet ćemo koliko će izdržati"

Meč Sarajeva i Širokog Brijega igra se u srijedu s početkom u 18 sati, dok je revanš na Pecari na rasporedu sedam dana kasnije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi