Trener Sarajeva pred derbi

Janjoš: Obje ekipe će ići na pobjedu

E. Škorić

Danas je održana press koferencija uoči velikog sarajevskog derbija, koji se igra u nedjelju od 15 sati na Koševu.

"Kao i pred svaki derbi, mi učesnici derbija imamo tu čast da to igramo. Objektivno, derbi Sarajevo - Željo je nešto posebno", istakao je Janjoš, koji ne može da računa na dvojicu igrača za derbi.

"Balić i Anđušić neće igrati, Ahmetović dva dana radi slabijim intenzitetom, ali nadam se da će do nedjelje biti spreman. Ostal igrači su spremni i u trenažnom su procesu".

Poželio je sreću kolegi Petroviću na debiju

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kolegi Petroviću sretan debi, ali da Sarajevo pobijedi. Ne mislim da je neka prednost to što sam ja igrao i vodio derbije, ovo je karakteristična utakmica. Forma tima ništa ne znači. Ako gledamo po tome, obje ekipe imaju seriju, ali očekujem dobru utakmicu, sjajno navijanje i da pokažemo svima da je Sarajevo grad sporta i da nakon utakmie pričamo o potezima igrača, a ne da komentarišemo neke druge stvari", ističe Janjoš, pa za kraj dodaje:

"I Željo i Sarajevo će ići na pobjedu, uvjeren sam, poznavajući kako igramo u zadnje vrijeme. Nećemo kalkulisati. Bio bih presrtan kada bi navijači otišli zadovoljni s utakmice, ali da navijači Sarajeva ipak budu malo sretniji zbog tri boda", dodao je Janjoš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi