Jogunčić: Želimo nastaviti pobjednički niz

Stoper Goražda optimističan

Jogunčić: Želimo nastaviti pobjednički niz

A. Beganović

Povratnik u 1. ligu Federacije, ekipa Goražda pred početak sezone dobila je vrijedno pojačanje u odbrani, tim sa Drine pojačao je nekadašnji stoper tuzlanske Slobode, Samir Jogunčić.

Da će predstavljati veliko pojačanje za ekipu Goražda, bilo je jasno nakon prošlog kola i gostovanja 

Branitelju koje je Goražde riješilo u svoju korist a Jogunčić bio jedan od najboljih igrača na terenu, čak je poslije utakmice morao i na šivanje arkade koja je pukla nakon jednog duela sa domaćim igračem.

"Ma to je samo par šavova, bitna je pobjeda koja nam je dala vjetar u leđa. Znali smo prije ove utakmice da je Branitelj favorit, igrali su na domaćem terenu i veoma su tvrd protivnik ali mi smo igrali svoju igru, otišli smo u Mostar sa namjerom da se vratimo neporaženi i na kraju smo slavili pobjedu. Mislim da sa ovakvim pristupom možemo igrati sa svakom ekipom u ligi, jednostavno, nikome nećemo priznati da je bolji od nas", kaže Jogunčić.

Stameni stoper očekuje nastavak pobjedonosnog niza i u narednom kolu kada Goražde dočekuje ekipu Metalleghe iz Jajca.

"I oni su kao i mi povratnik u ovaj rang takmičenja, doveli su dosta pojačanja, imaju velike ambicije, istina nisu otvorili prvenstvo na najbolji način, nije to vjerovatno onako kako su oni očekivali, poraženi su od Budućnosti u prošlom kolu i vjerovatno će protiv nas pokušati da se vade ali mi isto tako imamo svoju računicu, želimo samo pobjedu. Igramo pred domaćim navijačima, imamo kvalitetan tim tako da i nakon ovog kola želimo ostati lideri na tabeli. Pozvao bih sve navijače Goražda da dođu na stadion i podrže nas u što većem broju."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Angažovanjem iskusnog stopera koji je već pokazao da je pravi lider ove ekipe, Goražde je pokazalo da očito ima ozbiljne planove u ovoj sezoni. Na pitanje, koji je kranji domet Goražda u ovoj sezoni, Jogunčić kaže:

"Mislim da je rano pričati o bilo čemu, sjajno smo otvorili sezonu i idemo korak po korak, od utakmice do utakmice. Cilj je da do polusezone skupimo što je više moguće bodova pa da vidimo gdje smo. Po meni ova ekipa ima izuzetan potencijal i mogli bi zaista mnogo napraviti u ovoj sezoni, ali opet kažem, idemo korak po korak. Zaista moram pohvaliti ljude u klubu koji se trude da od Goražda naprave stabilan klub. Ovaj grad i navijači zaslužuju da gledaju jako Goražde, ko zna, možda jednog dana i u Premijer ligi, zašto da ne", kazao je Samir Jogunčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.