Jović: Nema prostora za velike promjene
Jović nije zadovoljan formom svojih igrača

Zrinjski se ''vadi'' u Kupu

Jović: Nema prostora za velike promjene

M. Maksimović

Nogometaši Zrinjskog protiv Željezničara igraju prvu utakmicu polufinala Kupa BiH, samo dva dana nakon prvenstvenog duela.Iako je pred još uvijek aktuelnim prvacima puno utakmica u proljetnom dijelu prvenstva, ovaj prvi duel protiv Željezničara u polufinalu Kupa može imati veliki značaj, jer kako se stvari razvijaju u prvenstvu, u ovom trenutku izlazak u Evropu, za ''plemiće'' je realniji upravo kroz Kup.

Nogometaši Zriinjskog su u prva četiri kola proljetnog dijela prvenstva, tri utakmice odigrali na svom terenu, ali nisu prema očekivanju osvojili devet bodova, već samo četiri. Na startu je Zrinjski poražen od Zvijezde, nakon čega je remizirao sa Željezničarom. S obzirom da je sastav Dragana Jovića uzeo tri boda u Istočnom Sarajevu, kiks sa početka prvenstva je ispravljen, međutim u posljednjem kolu Zrinjski je opet posustao, osvojio je samo bod protiv Željezničara, pa je opet izgubljen korak za vodećim ekipama.

U nedeljnom dvoboju protiv Željezničara Dragan Jović je na klupi ostavio Igora Musu i Princea Bobbyja, dok su od prve minute krenuli Vlado Zadro (protiv Slavije nije igrao zbog kartona) i oporavljeni Mladen Žižović. No, sastav koji je izveo nije se pokazao kao dobar. Vezni red sa spomenutim dvojcem te Vernesom Selimovićem, Pavlom Sušićem i Matom Dragičevićem bio je u podređenom položaju u odnosu na vezni red Željezničara, tako da nije iznenadilo što se Jović, iako je Zrinjski vodio 1:0, već na poluvremenu odlučio na dvije zamjene. Ušli su Musa i Bobby, izišli neprimjetni Dragičević i Sušić. Sa kojom postavom će Jović krenuti na Grbavici, i da li će biti promjena u sastavu teško je otkriti, a duelu protiv Željezničara, Jović kaže:

'' Prostora za neke velike promjene nemamo, ali sigurno možemo osvježiti momčad nekim novim igračima. Sigurno je da se u kombinacije vraća Igor Žuržinov, a o sastavu koji će početi na Grbavici ćemo odlučiti nakon posljednjeg treninga. nažalost, mi smo još uvijek daleko od željene forme, dok ekipa Željezničara igra odlično ovog proljeća. Međutim, igraju dvije ekipe podjednakog kvaliteta, što potvrđuju i rezultati, naše dvije posljednje utakmice su završile 1:1'' ističe Jović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.