Juniori Željezničara i dalje bez pobjede, Plemići ubjedljivi

Odigrana dva zaostala susreta 2. kola PL za juniore

Juniori Željezničara i dalje bez pobjede, Plemići ubjedljivi

A. Beganović

Odigrana su dva zaostala susreta 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore. Zrinjski je bio ubjedljiv u duelu sa Drinom (6:0), dok su Radnik i Željezničar podijelili bodove (1:1).

Juniori Željezničara, aktuelni prvaci naše zemlje niti nakon tri odigrana susreta ne znaju za pobjedu. Nakon što su na Grbavici pretrpjeli poraze u duelima sa Borcem i Vitezom, jučer nisu uspjeli savladati Radnik, koji je bolje otvorio susret. Igrala se 19. minuta kada je Rakić doveo Radnik do prednosti. Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 53. minuti Željezničar je izjednačio i to golom Harisa Rizvanovića.

Mladi fudbaleri Zrinjskog nisu imali većih problema u duelu sa Drinom. Slavili su Plemići sa 6:0, a u oba poluvremena postigli su po tri pogotka. Marijan Bagarić, Ivan Sušić, Vencel Kožul, Marino Sabljić i Stjepan Radeljić (dva gola) pogađali su gostujuću mrežu.

Premijer liga za juniore, 2. kolo:

Zrinjski - Drina 6:0 (Bagarić, Sušić, Kožul, Sabljić, Radeljić 2x)

ZRINJSKI: Miletić, Zelenika, Kožul, Bevanda, Vulić, Radeljić, Martinović, Miketek, Sušić, Čavar, Bagarić. Još su igrali Škobić, Škoro, Sabljić, Vukša i Albijanić.

DRINA: Stojanović, Aleksić, Stjepanović, Majlović, Kostić, Galić, Simić, Stevanović, Kojić, Dragić, Gajić. Još su igrali Zekić, Jatić i Milošević.

Radnik - Željezničar 1:1 (Rakić / Rizvanović)

RADNIK: Marković, Simić, Bajić, Milinković, Despotović, Rakić, Beširević, Ljuboje, Mitrović, Stupar, Barjaktarević. Još su igrali Žarić, Radić, Arsenović. 

ŽELJEZNIČAR: Ćutahija, Džuho, Duraković, Osmanković, Palić, Sarač, Ajkunić, Mujagić, Ćubara, Šehić, Rizvanović. Još su igrali: Babić, Alešević i Šubo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.